Normen en waarden zijn voor iedereen in onze club van zeer groot belang! Daarom verspreiden we graag enkele regels die gedurende het ganse seizoen moeten worden opgevolgd.

De trainer zal er op toezien dat deze regels door de spelers worden nageleefd.

Respect naar elkaar, de trainers, de afgevaardigden, de coördinatoren en bestuursleden vormen de basis voor een geslaagd seizoen!!!

- De spelers dienen 1 u voor de wedstrijd aanwezig te zijn op de club (U7-U11);
- De spelers dienen 10 minuten voor de training aanwezig te zijn op de club (U7-U11);
- Indien een speler niet op tijd aanwezig kan zijn, moet hij steeds een seintje geven
  aan de trainer of afgevaardigde;
- Er worden geen ouders toegelaten in de kleedkamer voor wedstrijden en trainingen
  (U8-U9);
- De spelers gaan steeds samen (in groep) naar het terrein begeleid door de trainer
  voor de wedstrijd. Indien er na de wedstrijd penalty’s worden genomen, stellen de
  spelers zich ordelijk op één lijn op. Zij hebben respect voor de tegenstander door
  deze de hand te schudden. Dit doen we ook steeds met de scheidsrechter en
  bedanken hem na de wedstrijd. Daarna gaan alle spelers de supporters bedanken
  om dan in groep terug naar de kleedkamer te gaan (U6-U7-U8-U9);
- Vanaf 1 november zijn lange broek en trainingsvest verplicht op elke training (tenzij
  uitzonderlijke weersomstandigheden) (U6-U7-U8-U9 - U10 -U11)

 

 

OSSMI JEUGDPLAN 2021/2022 – ‘Professioneel amateurisme’

Beste OSSMIër,

Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat het voetbal in België de laatste jaren enorm geëvolueerd is. Ons professioneel voetbal werd opgesplitst in 1A en 1B, de lagere reeksen werden omgevormd tot Amateurreeksen, de provinciale reeksen werden voorlopig behouden. Ons eigen KVV werd ondertussen opgeslorpt door Voetbal Vlaanderen …

Om toekomstige topvoetballers voort te brengen heeft Voetbal Vlaanderen een visie ontwikkelt die het bij alle aangesloten clubs ook in grote lijnen wil terugzien. We kunnen hierover makkelijk enkele A4’tjes mee vullen, maar daar heeft niemand een boodschap aan. We houden het liever beknopt zodat ieder van ons toch een overzichtelijke leidraad heeft waarmee hij/zij aan de slag kan als trainer/begeleider.

Voetbal Vlaanderen speelt kort op de bal. Ook Ossmi ontsnapt niet aan een clubbezoek van een medewerker van de bond. Wij als bestuur hebben beslist hebben om 2020 het jaar van de vernieuwing voor OSSMI te noemen. We willen niet stil staan, want dat is achteruit gaan !

Het vormen van een nieuw jeugdbestuur is een eerste en nodige stap naar de toekomst toe. Het totaalpakket van taken werd gewoon te veel voor enkelingen om te dragen. Het nieuwe sportjeugdbestuur gaat ervoor zorgen dat alles wat bij een moderne jeugdwerking komt kijken, vlot zal verlopen en ook goed zal worden opgevolgd.

De tweede grote verandering is het aanstellen van een gediplomeerd Sportief Verantwoordelijke voor de jeugd. Deze persoon zal mee de sportieve visie en werking van de club uitstippelen en bepalen. Hij zal ook het veldwerk van collega-coaches opvolgen bij training en wedstrijden en waar nodig, strategische hulp aanbieden. Dit alles om de sportieve ontwikkeling van onze jeugd te stimuleren en ze stappen voorwaarts te laten nemen op voetbaltechnisch vlak.

De leden van het jeugdbestuur zullen, mede door hun passie en ervaring, ervoor zorgen dat onze mooie club positief blijft evolueren en ze zullen erop toezien dat elke speler, ieder op eigen spelniveau, sportieve successen bljift opstapelen !

We beseffen heel goed dat alles op papier makkelijk te verklaren is en dat de praktijk zich steeds anders voordoet, maar we moeten ergens beginnen. Daarom hebben we als eerste stap getracht jullie een leidraad mee te geven in de vorm van een sumiere opsomming van doelstellingen per leeftijdscategorie. Wij willen onze trainers niet beklemmen met theorieën en strikte manieren van voetballen, maar we willen jullie wel een beetje van onze trainingsfilosofie meegeven zodat we een zekere constante zien in de verschillende trainingsmethoden van de ploegen.

Voetbal moet steeds ‘fun’ blijven, kinderen moeten zich amuseren. De kunst is nu om die kinderen ‘amuserend’ voetbaltechnisch en tactisch beter te maken. Elke vrijwilliger en trainer gaat er, via zijn eigen methode, alles aan doen om dit te verwezenlijken.

Dirk De Wachter en Patrick Geis


    

Binnenkort
Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Voetbalweer

Zoeken

© 2019, website powered by Twizzit.com